Търсене

четвъртък, 5 октомври 2023 г.

Star Wars: Великата република: На ръба на равновесието, том 2

"Векове преди сагата на семейство Скайуокър, започва едно ново приключение…

Цари ерата на Великата република и експанзията сред звездите е в своята връхна точка. Като доверени пазители на мира, всеизвестните джедаи защитават Републиката и огряват пътя на онези, които изследват най-мрачните кътчета на Галактиката.

Когато падауанът Киърин Фионн и рицарят джедай Лили Тора-Аси научават, че неотдавнашната битка с дренгиърите не е била единичен случай, а част от координирана атака, зад която стоят нихилите, двамата са решени да защитят новия си дом. Докато майстор Аркофф е на далечна мисия и помага на майстор Стелан Джиос в неговото разследване, на Лили се пада да ръководи възстановяването на Банчии и да върне надеждата на жителите на планетата. Лили се заклева, че храмът няма отново да бъде поставен в опасност, но когато пристига пъклен посетител, рицарят джедай ще трябва да опази Банчии, Киърин и учениците от все по-заплашителните нихили. Опасността е по-близо отколкото героите могат да си представят!"


Първият том на мангата "На ръба на равновесието" беше изключително приятно четиво и очаквах продължението с голям интерес. Очакването си струваше защото получаваме нова порция приключения, героите претърпяват развитие и научаваме още подробности за епохата на Великата република.

Историята продължава директно от там където приключи том 1. След като разбират, че атаката на дренгиърите е била част от мащабни координирани действия на нихилите, нашите герои започват да търсят начин да осуетят бъдешите планове на врага и да защитят планетата Банчии от следващи атаки.

Докато търсят решение на проблемите си Лили и младите послушници преминават през някои забавни моменти, а на Банчии на Киърин и джедая Сав Малаган се оказват въвлечени в нова битка за оцеляване.

Финалът на историята е изключително драматичен и се надявам, че в третата фаза на Великата република отново ще се срещнем с Лили Тора-Аси.

Историята в този том е дело на Шима Шиня и Даниел Хосе Олдър, а рисунките отново са на Мизуки Сакакибара. Както и в първият том имаме чудесно разгърнат сюжет с много забавни, но и много драматични моменти. Драматизма във финалната част е чудесно подчертан от страхотните рисунки на Сакакибара.

Двутомникът "На ръба на равновесието" е чудесно въведение в ерата на Великата република и чудесно попълнение в библиотеката на всеки фен на комиксите и Междузвездни войни.

За поръчки - https://egmontbulgaria.com/komiksi-grafichni-romani-205/velikata-republika-na-raba-na-ravnovesieto-tom-2-p4480

Информация за изданието в Grand Comics Database - https://www.comics.org/issue/2565891/

Няма коментари:

Публикуване на коментар