Търсене

неделя, 20 август 2023 г.

Мики Маус Ваканция

Лято е. Горещо е. Искаш ваканция? Е, и Доналд и приятели също искат. Затова сме подготвили един много специален брой на любимото списание МИКИ МАУС, с който да се развличаш на плажа или където там предпочиташ да почиваш. В броя те очакват тематични 4 истории, много смях и малко неприятности. Какво чакаш – грабвай багажа и да потегляме.

Списание "Мики Маус, Ваканция" включва историите "Ваканционен блус", "Чудачи и чудесии в Тики-Ток", "Магазин за играчки" и "Всекиму според нуждите".

От Егмонт направиха страхотна лятна изненада за почитателите на Дисни комиксите и пуснаха нов самостоятелен брой на списание "Мики Маус". Броят този път е кръстен Ваканция и включва четири истории с патоците от Дъкбург.

Горм Трансгаард е един от най-добрите автори на гагове, едностранични смешни истории, за Дисни и двете истории за чичо Скрудж доказват това - в само 4 панела успявa да разсмее и забавлява читателя.

Основната история в броя "Чудачи и чудесии в Тики-Ток" е написана от Андреас Пихл по идея на Питър Снейберг и в нея имаме налице класическа дълга (25 страници) патешка история - чичо Скрудж измисля план как да прецака противник, бандата Бийгъл има пореден план как да обере Скрудж, Доналд естествено успява да сътвори страхотна бъркотия и накрая всичко завършва щастливо... поне за Доналд. Художник на трите истории е Андреа Ферарис, който е с над 30-годишен опит в Дисни и е работил в италианското и датското им подразделение.

За финал имаме италианска история, написана от Моника Маnдзони и илюстрирана от Франческо Барбиери. Нахакан амбулантен търговец се сблъсква челно с Доналд и словесният двубой започва.

Надявам се този брой да не си остане единичен и от издателството да възобновят периодичното издаване на списанието. Единственият за мен минус на броят е, че в списание носещо името "Мики Маус" нямаше нито една история с мишока.


Информация за изданието в Grand Comics Database - https://www.comics.org/issue/2561677/

Няма коментари:

Публикуване на коментар