Търсене

събота, 27 май 2023 г.

Историята в комикс: Замръзналото кралство

"Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на ЗАМРЪЗНАЛОТО КРАЛСТВО. Проследете приключенията на Елза, Анна и техните приятели и вижте дали ще успеят да спрат зимата."

Най-касовият филм за 2013, дълго време най-касовата анимация за всички времена, надминат само от собственото си продължение и римейка на "Цар Лъв". Надали има човек, който да не гледал или поне чувал песните от "Замръзналото кралство". Ако приемем, че "Колите" са най-обичаната от момчета анимация, то историята за Елза и Анна със сигурност е най-любимата на момиченцата по света.

Комикс адаптацията успява чудесно да предаде историята и настроението на филма и единственото, което липсва ако сте гледали преди това и филма са страхотните песни. Адаптацията на сценария е дело на Алесандро Ферари, а нелеката задача да пренесе компютърно генерираните образи от филма в двуизмерен вариант е поверена на Масимилиано Нарцисо и той се е справил чудесно, а за да е напълно завършен арта магьосниците от Kawaii Studio са направили страхотно оцветяване. За разлика от адаптациите на класическите анимации на Дисни, тук задачата е обърнта наобратно - модерна компютърна анимация да се превърне в класически комикс и споре мен заслугата за това в случая е на колористите.

За финал само мога да перифразирам Олаф - "За някои комикси си струва да се разтопиш",  а ако докато четете комикса си пуснете и саундтрака на анимацията, удоволствието ще е още по-пълно.

За поръчки - https://egmontbulgaria.com/istorijata-v-komiks-1242/istorijata-v-komiks-zamraznaloto-kralstvo-p4360

Информация за изданието в Grand Comics Database - https://www.comics.org/issue/2511201/

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар