Търсене

понеделник, 15 май 2023 г.

Историята в комикс: Мечо Пух

 "Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на МЕЧО ПУХ. Проследете приключенията на Пух и приятелите от Голямата гора."

Дисни са компания, която плътно следва девиза на Мечо Пух - Какво е по-хубаво от едно гърненце с мед? Две гърненца с мед. Така че съвсем закономерно получаваме и комикс адаптация на може би най-популярният им франчайз. Всичко започва когато през 1961 компанията взема филмовите, телевизионните и търговските правата за книгата на Алън Милн с илюстрациите на Ърнест Шепърд. Така през 1966 излиза първият анимационен филм за Мечо Пух - "Мечо Пух и меденото дърво", последван от "Мечо Пух и бурният ден" (1968) и "Мечо Пух и Тигъра също" (1974). Трите кратки филмчета са обединени в един филм през 1977 - "Многото приключения на Мечо Пух". Впоследствие компанията създава телевизионен сериал и множество най-различни книжки с героите на Милн.

Така стигаме до 90-те години, когато от френското подразделение на Дисни решават да започна поредица на речена "Класиките на анимацията в комикс" и през 1998 Дидие Льо Борнек адаптира сценария на анимациите, а Даниел Перес и Comicup Studio създават арта. Изборът на класическо кадриране - правилни правоъгълни панели в четири реда на страница е изключителни сполучлив за тази история. Мечо Пух е една от най-достоверните адаптации на Дисни и това си личи и от комикса. Въпреки сравнително краткият формат, 44 страници, комиксът успява да предаде чудесно атмосферата на първообраза. Така че си намерете гърненце с мед, удобно местенце и се насладете на забавните приключения на Мечо Пух, Прасчо, Тигъра, Йори, Кенга и Ру в Голямата гора.

За поръчки - https://egmontbulgaria.com/istorijata-v-komiks-1242/istorijata-v-komiks-mecho-puh-p4362

Информация за изданието в Grand Comics Database - https://www.comics.org/issue/2511203/

Няма коментари:

Публикуване на коментар