Търсене

четвъртък, 4 май 2023 г.

Историята в комикс: Колите

"Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на КОЛИТЕ. Проследете приключенията на Светкавицата Маккуин и приятелите от Радиатор Спрингс и вижте дали ще успее да спечели Купата Пистън."

Надали има някой, който да не е гледал или поне чувал за "Колите". Още с излизането си през 2006 година филмът се превърна в една от модерните класики на анимацията и стана любим на поколения хлапета. Това е последният филм направен самостоятелно от Пиксар след купуването им от Дисни и бележи завръщането на великият Джон Ласитър на режисьорския стол след 7 годишно отсъствие. Както вече казах в предното ревю, Дисни винаги са знаели как да създават и поддържат франчайзите си, което доведе до две продължения, няколко сериала и страничният проект "Самолетите". Естествено историята е адаптирана и в комикс през същата година, а едноименното списание, което включва кратки комикси излиза у нас и до днес.

Комикс адаптацията отново ни връща към шеметното състезание завършило с тройно равенство и инцидентът след който Маккуин Светкавицата се оказва в пасторалният Радиатор Спрингс. Мястото където открива, че приятелството и любовта са по-важни от победата. Адаптацията на сценария е дело на опитния Алесандро Систи, а художници са Антонело Далена и Кристина Джорджили и тримата впоследствие работят над десетки кратки комикси в света на Колите. Историята се придържа към оригинала, рисунките са на познатото високо ниво. Единственият недостатък е формата на изданието - личи си, че комиксът е рисуван за списание и панелите на някои от страниците са твърде малки и се губи част от очарованието им.

Изпълнен с много хумор, екшън, драма и любов, "Колите" е високооктаново забавление за всички.

За поръчки: https://egmontbulgaria.com/istorijata-v-komiks-1242/istorijata-v-komiks-kolite-p4359

Информация за изданието в Grand Comics Database: https://www.comics.org/issue/2511202/

Няма коментари:

Публикуване на коментар