Търсене

неделя, 23 април 2023 г.

Историята в комикс: Пепеляшка

"Любимата история на малки и големи, разказана по нов, атрактивен начин. Впуснете се в незабравимо приключение с комикс адаптацията на ПЕПЕЛЯШКА. Отидете с нея на бала и ѝ помогнете да сбъдне мечтите си."

Адаптациите на Дисни по класически приказки са всеизвестни и повечето от тях надминават по популярност оригиналите. Освен това компанията е известна и с грижите, които полага продукциите ѝ да не губят своята популярност през годините. Затова не е чудно, че класическата история на Шарл Перо за Пепеляшка е оживяла този път под формата на комикс. Анимационният мюзикъл от 1950 г. е крайъгълен камък за Дисни - компанията е на ръба на фалита след Втората световна война и боксофис успеха на филма я закрепя финансово и позволява бъдещото ѝ развитие.

Комикс адаптацията е дело на Режис Мен, а рисунките са на Марио Кортес от Comicup Design Studio и е публикувана за първи път през 1998. Студиото е отговорно за голяма част от комиксите на Дисни от 90-те години насам и художниците имат голям опит с героите на Дисни. Адаптацията следва плътно сценария на филма, а рисунките са напълно в стила на анимацията. Отличителното тук, както и при предните комикс адаптации на по-стари анимации на Дисни е изцяло новото оцветяване, което е много по-подходящо за настоящият момент.

Насладете се на приключенията на Пепеляшка, чаровният принц, Жак, Гюс и Бруно, а после си пуснете анимацията, за да си припомните страхотните песни от оригинала.

За поръчки - https://egmontbulgaria.com/istorijata-v-komiks-1242/istorijata-v-komiks-pepeljashka-p4361

Информация за изданието в Grand Comics Database - https://www.comics.org/issue/2511200/

Няма коментари:

Публикуване на коментар