Търсене

понеделник, 3 април 2023 г.

Круела: Черно, Бяло и Червено - Хачи Ишие

"НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАШ В ЛЕГЕНДА, АКО СИ ДОБРИЧЪК

Тя не е Круела по рождение. Надарена с талант, изобретателност и амбиция, Естела иска да бъде моден дизайнер, но светът сякаш е решен да потъпче мечтите ѝ завинаги.

Животът на крадла-аматьор съвсем не е бляскав, но Лондон през 70-те години е на кръстопътя на модата, а Естела знае, че е способна да завладее подиумите със своите дизайни… стига да се сдобие със средствата, за да ги осъществи! Заедно със своите спътници (и съучастници) Джаспър и Хоръс, Естела живее на ръба… и извън закона.

Проследете историята преди фатално известната дива Круела да се появи на сцената, където никой не ще посмее да застане на пътя ѝ.

Оригинална манга към пълнометражния игрален филм на "Дисни", посветен на един пословично моден злодей – легендарната Круела де Вил."

След като от Егмонт се завърнахана пазара на комикси у нас, логичната следваща стъпка беше да издадат заглавие в най-популярният стил в момента - мангата. И те направиха това с един том, който лично мен ме изненада, а именно манга адаптацията на игралния филм с участието на Ема Стоун "Круела".

Класическата злодейка на Дисни, известна от "101 далматинци", не винаги се е казвала Круела, тя започва живота си като Естела и е непокорно, но мило момиче, чието детство е прекъснато от смъртта на майка й.

Животът на джебчийка е всичко друго, но не и бляскав, но в Лондон от 70-те години на миналия век, в центъра на модния свят, Естела има визия за себе си и своите дизайни. За съжаление, засега тя може да се посвети само на пресъздаване на ежедневния си гардероб и да направи себе си, Хоръс и Джаспър незабелязани в гъмжилото от народ.

Сега, придружена от двамата си колеги по занаят, надарена с талант и амбиция, Естела мечтае да стане моден дизайнер, но светът изглежда решен да направи така, че мечтите ѝ никога да не се сбъднат.

Зимата е лош сезон за крадците и това я кара да си намери нова работа, да помисли какво наистина иска да прави с живота си и да натисне газта в търсене на бяло, черно и червено бъдеще.

Ако сте очаквали адаптация на филмовата версия, много грешите. Тук откриваме неразказана досега история, която се развива в младостта на Естела. Тя трябва да реши дали да остане хваната в капана на мечтите си или да се впусне в преследването им. Дори и разгледана като самостоятелно произведение, историята е очарователна, но ако вече сте гледали филма ще ѝ се насладите още повече.

Мангаката Хачи Ишие, позната основно от поредицата "Канис", успява добре да улови и предаде духа на Лондон от 70-те години. Рисунките тук, за разлика от много други манги, са доста детайлни, а дизайните на дрехи приковават погледа.

В заключение - тази манга ни кара да се влюбим в нещастния живот на Естела и ни показва свят в черно и бяло, но пълен с нюанси, рокли и ярки персонажи. Страхотно забавление за един следобед, а защо не и повод да си припомним филма и отново да видим Ема Стоун в ролята на Круела де Вил.

За поръчка: https://egmontbulgaria.com/komiksi-grafichni-romani-205/kruela-cherno-bjalo-i-cherveno-p4375

Информация за изданието в Grand Comics Database: https://www.comics.org/issue/2503658/

Няма коментари:

Публикуване на коментар