Търсене

сряда, 2 ноември 2022 г.

Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Част 5: Последният олимпиец

"Героите са се подготвяли цяла година за битката с титаните, знаейки, че шансовете не са на тяхна страна. Кронос е по-силен от всякога. Докато олимпийците се опитват да възпрат вилнеещото чудовище Тифон, Господарят на времето поема към Ню Йорк, където Олимп стои напълно беззащитен. И докато битката за западната цивилизация опустошава улиците на Манхатън, Пърси Джаксън се изправя пред ужасяващото подозрение, че може би се сражава и срещу собствената си съдба.

Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е напът да разкрие предателство по-велико от самите богове."

Петият том от поредицата за младите полубогове започва ударно със сблъсък на Пърси и Кронос, след което приключенията и екшъна продължават главоломно. Историята отново е много драматична, със страхотно чувство за хумор и обрати до последният момент.

Точно в този том ясно се вижда защо екипа Орфиъс Колар-Алфонс Доде е избран да завърши поредицата и впоследствие Колар да направи комиксовите адаптации на Хрониките на Кейн. Илюстрациите са изключително динамични - редуват се разчупени поредици от панели със сплаш страници, на няколко места има и страхотни разтвори. Цветовете използвани от Алфонс Доде отново ни потапят напълно в атмосферата на историята. Литературната адаптация на Робърт Вендити е на познатото ниво и историята следва вярно оригинала.

В заключение мога да кажа, че цялата поредица е чудесна както за запознаване на нови читатели с Пърси Джаксън, така и феновете да преживеят отново приключенията му в нов вид. Да се надяваме, че ще видим на български и адаптациите на Хрониките на Кейн.

За поръчки: https://egmontbulgaria.com/parsi-dzhaksan-i-bogovete-na-olimp-romanite-v-komiks-1222/5-poslednijat-olimpiets-romanat-v-komiks-podarak-p4252

Информация за изданието в Grand Comics Database: https://www.comics.org/issue/2408710/

Няма коментари:

Публикуване на коментар