Търсене

събота, 22 октомври 2022 г.

Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Част 4: Битката за Лабиринта

"Един нов (подземен) свят ги очаква!

Пърси Джаксън не очаква представянето му в поредното ново училище да е кой зае колко забавно. Но изненадващата му среща с нов познат, последвана от сблъсък с мажоретки демони, и поредният опит да бъде ликвидиран превръщат ситуацията от лоша в… чудовищна. Времето за подготовка за войната срещу господаря на титаните изтича. Нещо повече – Лагерът на нечистокръвните е подложен на постоянни атаки от страна на армиите на Кронос. За да ги спрат, Пърси и приятелите му трябва да поемат на мисия из дълбините на легендарния Лабиринт.

Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е напът да разкрие предателство, по-велико от самите богове."

Четвъртата част от приключенията на Пърси и компания идва с нов екип художници - Орфиъс Колар и Антоан Доде, и това всъщност е чудесна новина. Двамата са страхотен тандем и не случайно стават постоянните илюстратори на комикс адаптациите по романите на Рик Риърдън. Чудесното кадриране и динамика на Орфиъс Колар са красиво допълнени от цветовете на Доде. Гамата този път е доста по-ярка и пасва идеално на историята и героите на Риърдън. Адаптацията на Робърт Вендити е на познатото от предните части ниво - въпреки спестените епизоди историята е консистентна и увлекателна.

В тази част от историята Пърси и останалите полубогове трябва да открият Дедал, създателят на митичният Лабиринт и да разберат каква е неговата роля в коварните планове на Кронос. Чудовища, богове и самият Кронос се изправят на техният път. Томчето е чудесна прелюдия към края на историята и ни подготвя за епичната последна битка.

Ps. Не знам защо не са избрали Орфиъс Колар за художник от самото начало - човекът все пак се казва Орфей :)

За поръчки: https://egmontbulgaria.com/parsi-dzhaksan-i-bogovete-na-olimp-romanite-v-komiks-1222/4-bitkata-za-labirinta-romanat-v-komiks-podarak-p4231

Информация за изданието в Grand Comics Database: https://www.comics.org/issue/2408709/

Няма коментари:

Публикуване на коментар