Търсене

неделя, 28 август 2022 г.

Пърси Джаксън и боговете на Олимп. Част 3: Проклятието на титана

 "Ново пророчество, нова опасна мисия.

Пърси Джаксън получава странна молба за помощ от приятеля си Гроувър и веднага се приготвя за битка. Всичко, което му трябва, са Анабет и Талия, верният му меч Въртоп и… мама да го хвърли донякъде. Господарят на титаните обаче е заложил опасен капан и младите полубогове попадат точно в него. За да се измъкнат невредими, Пърси ще трябва да се изправи пред най-голямото си предизвикателство до този момент – злокобното пророчество на Проклятието на титана.

Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е на път да разкрие предателство по-велико от самите богове."

И ето ни в третият подвиг на Пърси Джаксън - съюзниците на Кронос набират сила и битката за Олимп изглежда все по-близо. Този път нашите полубогове се сблъскват с мантикора, намейският лъв, ходещи скелети и дори един титан, Атлас, в опит да спасят митично същество, което е способно да разруши Олимп. Този път обаче имат и доста божества на своя страна - Артемида, Аполон, Пан и Атина помагат на младите полубогове. Шеметни приключения, много екшън и огромни дози гръцка митология - гаранция за приятно лятно четиво.

Адаптацията на Робърт Вендити и този път успява да пренесе енергията на оригиналната история въпреки по-малкият обем и ако читателите не са запознати с романа на Рик Риърдън надали ще забележат, че нещо липсва.

Рисунките на Атила Футаки отново са на познатото високо ниво и успяват да уловят атмосферата на историята. Отново може да отбележим страхотната работа с кадровката на комикса. В този брой оцветяването в поверено на Грег Гуилхамънд, който е работил с Футаки преди това в поредицата "Severed" на Image Comics, и се справил чудесно и тук - подбора на цветовете спрямо рисунките на Футаки е идеален и помага за уплътняването им и за цялостното възприятие и наслада от историята.

Краят на историята този път е отворен и с нетърпение очаквам и следващият епизод от приключенията на Пърси и компания.

За поръчки: https://egmontbulgaria.com/parsi-dzhaksan-i-bogovete-na-olimp-romanite-v-komiks-1222/3-prokljatieto-na-titana-romanat-v-komiks-podarak-p4204

Информация за изданието в Grand Comics Database: https://www.comics.org/issue/2408708/

Няма коментари:

Публикуване на коментар